Zoals bekend stelt de gemeente Kerkrade, als eigenaar, het oude V&D gebouw ter beschikking aan het Kunstwarenhuis VenD. Voor de maanden juni-september 2013. Momenteel werken we aan de echte programmering. De concept-programmering (zie tabblad Concept programma) wordt als uitgangspunt gebruikt. Lees daar meer over de achtergrond en om een beeld te krijgen van onze partners (tabblad Deelnemers). We hebben al veel aanmeldingen van deelnemers en exposanten, maar je kunt je nog altijd aanmelden. Doe dat via Contact. Laten we de 1600m2 ruimte als kunst, muziek en design podium zo optimaal mogelijk gebruiken. Geef bij je reactie aan wat je wilt/kunt doen (expo, workshop, act, mix, enz.), welke weken en hoe je ons daarnaast kunt ondersteunen. Met deze ondersteuning betaal je als het ware je deelname. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij ombouw ruimten en beheerdersuren. Ander idee? Geef het maar door.
 
Op 25 april 2013 kregen we groen licht van de gemeente Kerkrade. Halverwege mei volgt meer info over het exacte programma en een gezamenlijke communicatie richting pers.
 
Hans Hoedemaekers van DesignPlanning heeft voor ons een video gemaakt van een mogelijke invulling van de begane grond van het Kunstwarenhuis VenD. Later zullen we de video aanvullen met de eerste verdieping. Ook zullen we dan de video zo maken dat de echte invulling is te zien. Deze video is alleen bedoeld om een indruk te geven van de mogelijkheden (ingevuld met algemeen beschikbare graphics, nog niet speciaal op maat gemaakt). Op dit moment is het ook nog spannend. Gaat de gemeente het gebouw ter beschikking stellen? Wij denken nog altijd van wel. Nog even geduld. Bij jullie en bij ons. 
Wij willen met deze video de mogelijkheden aangeven en jullie inspireren om met nog meer eigen ideeën te komen.
 
Vandaag concert gezien van Northern Spirit Singers (uit Durham, Engeland) in Rolduc. Als gast van koor Xing uit Landgraaf.
Daar vertelde koorlid en WMC muzikaal directeur Harry Reumkens dat Xing snel komt met een bijzonder programma om koorzang populairder te maken. Toen dacht ik meteen, misschien is een koorhoek/zanghoek
(op de trappen) in het warenhuis een mooi idee? Met wekelijks, of vaker ruimte  voor koren of zangers. we gaan Harry maar eens bellen. Wie wil dit gedeelte mee organiseren? Even als klein bewijs van mooie koorzang: http://youtu.be/Y5EicPPhLJA