Jeanne Landfers plaatste deze mooie video van de première van ABEAUTIFULINTRUDER/oneindiggastvrij en Longplayer in Kunstwarenhuis VenD Kerkrade op YouTube.

Zij schrijft daarbij:
"Primeur, op 7 juli 2013, in Kerkrade,
van een samenspel van het 1000-jarige Longplayer van Jem Finer met een 6 minuten durend Abeautifulintruder/Oneindiggastvrij.

LONGPLAYER is het langste muziekstuk ooit. Het is gecomponeerd voor Tibetaanse klankschalen, bespeeld zowel door computers als mensen. Het begon te spelen op 31 december 1999 om
24:00 en gaat door tot de laatste seconde van 2999, zonder in herhaling te vervallen.

ABI/OG is 'minimal music' van Hardy Mertens, gebaseerd op "Eternel Music" van Karien Wertz en artistieke suggesties van de filosoof Frans Geraedts, geschreven voor vrouwelijke dirigent (hier: Ingeborg Stijnen), vrouwenstem (hier: Corinne Romijn) en vrouwelijke althobo (hier: Karien Wertz). Zij worden begeleid door 4 vibrafonisten.
De zangeres roept 9 woorden in de 11 meestgesproken talen, dus uiteindelijk 99 woorden. Alle woorden hebben te maken met het leven en het doorgeven ervan. De woorden zijn: moeder, dochter, zoon, moederschoot, bloed, hart, leven, dood."

 


Comments
Leave a Reply