Het Kunstwarenhuis VenD is al weer 2 weken open. Wat gaat de tijd dan snel. Hoogtepunt in deze 2 weken was het weekend van 1 en 2 juni. Een druk weekend in de hele stad. Duizenden mensen bezochten de stad voor o.a. het 3D tekenfestival, de kunstmarkt, de dag van het park en onze opening. Op 1 juni kregen wij een kleine 1000 mensen over de vloer. Zondag 2 juni waren dat er een paar honderd meer. Tijdens de succesvolle première van Uaithne (onze officiële opening) waren er zeker 300 mensen die genoten van dit muziekstuk van Hardy Mertens. Het stuk is op verzoek van de componist ingestudeerd en uitgevoerd door de Philharmonie van Sittard.

Tijdens onze openingsdagen na dit weekend is er hard gewerkt aan de opbouw van meer expo's. Per dag zijn er minimaal 100 bezoekers geweest die in de rust wilden genieten van het aanbod.
Op deze galerypagina kunt u een impressie van de expo's zien: impressie eerste helft juni. Met dank aan Jos Reinders.
Op onze facebookpagina vindt u nog meer foto's, van verschillende fotografen.

Nu zijn we druk met de voorbereiding van de 2 komende hoogtepunten.
Tijdens het NK Wielrennen treft u een instrumentenmaker aan die muziekinstrumenten zal maken van fietsen. Op dat moment vieren we dat het 50 jaar geleden is dat Frank Zappa de fiets als instrument introduceerde.
Het andere hoogtepunt is natuurlijk de WMC juli maand. Dan zullen we een waar kunstwarenhuissfeertje creëren. Eén van de speciale Kerkraadse toppers zal het Hallucinarium van Ambro Dritty zijn. Een doek van 24 bij 2 meter, met daarop de vroege geschiedenis van onze streek. Over alle overige expo's van dat moment volgt snel meer. Van 18-21 juli vindt in het gebouw de Eurode Kunstroute plaats. Op 20 juli speelt de Licom ID band. De hele maand zal er meer muziek worden gespeeld in ons gebouw.

Dit even als teaser voor de komende 1,5 maand. Er is meer. Snel volgt meer info.

Bezoek ons op donderdag tot en met zondag van 14.00 - 18.00 uur. Steeds wisselend programma.
 


Comments
Leave a Reply