In het vorige bericht gaven we de stand van zaken in Heerlen en Geleen aan. Dit was een opname van 27 maart 2014. Nu, 1 week verder, lijkt de enige optie in Heerlen-Centrum nog de winkelplint van Woonpunt te zijn in de Dr. Poelsstraat. Deze mogelijkheid zullen we snel verder gaan uitwerken.

Al vanaf november 2013 zijn wij intensief, maar ook voorzichtig (informeel, via-via), in contact getreden met makelaars en grote vastgoedeigenaren. De Kunstwarenhuis formule functioneert het best op minimaal 1000 m2 en in het centrum van een winkelgebied. Daar staat nogal eens wat leeg, en een tijdelijke invulling met onze formule zou dan een uitkomst zijn voor de eigenaar en de winkels/bedrijven rondom het pand. Het zijn natuurlijk a-locaties en we betalen alleen een ruime gebruiksvergoeding. Dat ligt gevoelig. Daarom hebben we de contacten ook voorzichtig en beleefd gelegd. Het is best vervelend dat we soms niet eens een antwoord krijgen. Het aanbod van Woonpunt blijft over. Dit is niet het meest optimale pand (zijn bijvoorbeeld nog geen voorzieningen in aanwezig), maar we zullen het verder uit gaan werken.

In de tussentijd heeft het pop-up kunstenaarscafé So Art! een interessant contact opgeleverd. Een mogelijkheid om samen een expositie te organiseren net buiten het promenade/winkelgebied van Heerlen-Centrum. 


Comments

m.o.
04/03/2014 1:26pm

en het pand op de hoek van de Willemstraat/Spoorsingel.? (voormalige lampenzaak).

ReplyLeave a Reply