We zijn apart. Daarom kijken we aan het einde van onze 4 maanden ook maar eens terug met deze speciale video.
De video is gemaakt door leerlingen van Praktijkschool Parkstad Limburg.
Beelden zeggen meer dan woorden. Bekijk daarom de video. Speciaal is ook dat een oud medewerker van V&D aan het woord komt. Hij kwam toevallig binnenlopen en vertelt over zijn werk, zijn tijd in de echte V&D. En ook hij is erg trots op de tijdelijke heropening voor het Kunstwarenhuis VenD. Geniet en deel.

Wil je afscheid komen nemen van het Kunstwarenhuis VenD en van het gebouw, kom dan dit weekend nog langs. Zaterdag en zondag van 13-17 uur.
Zaterdag leest Anneke Slagter voor uit haar gedichten en daarna studeert Voice Varia een Circle Song in met naar we hopen minstens 20 zangers/aanwezigen. Hoe bijzonder zou dat zijn. Een eigen Circle Song voor en in het oude V&D gebouw.
Zondag spelen verschillende ensembles muziek. Ook met oude muziekinstrumenten. Afgewisseld met proza en poëzie door de heer Coenen.

Facebookvolgers lezen hier meer info. Geef daar a.u.b. aan dat je deelneemt:
Anneke Slagter op zaterdag
Circle Song op zaterdag
Dromen, durven en doen ... op zondag
 
Het thema van de maand september is:
Wedergeboorte, de kracht van kunst.

Hieronder zo veel mogelijke links naar de deelnemende
kunstenaars:
Arlaque Slavko Dujic Cor Wegh Malène Zegers Carmen Heemels  Vleugels en van Putten  Werkplaats K 
Anneke Slagter  Marianne Kokkelmans  Marian Roymans  Marita Kicken  Di Art  Mia Glas  Julia Bertomeu  Maril Snijders Kunstuitleen De Stijl Peter Trompetter (urbanex foto's) Dylan (lange versie bij VenD)
Kijk in de afbeelding hieronder ook naar 'actviteiten en muzikaal programma'.
 
Kunstwarenhuisvriend Jan Pillaerds maakte deze mooie Apenorkest video.
 

Vandaag echte power, door 'dromen, durven en doen'.

Joes Brauers, Koppig Limburg, urbanex van Peter Trompetter en Monsterbird bij elkaar. En dan natuurlijk de bijzondere expo's. Blijf ons volgen. En serieuze media, kom lekker meegenieten.

 

De laatste dagen verschijnen er steeds meer berichten over de snelle toeristische groei in en van Parkstad Limburg, en Kerkrade. Daarbij kunnen wij natuurlijk niet achterblijven.

Twee dagen geleden spraken we met Diana Bremen van Lunchroom Bakkerij Bremen. Zij vertelde dat ze steeds vaker mensen van ver buiten de regio op haar terras heeft. Dat zal niet alleen voor haar gelden. Samen filosofeerden we wat over de oorzaken. De aantrekkingskracht van o.a. ons Kunstwarenhuis kwam ter sprake. De laatste weken ontvangen we namelijk ook steeds meer gasten van buiten de regio.

Gisteren waren we voor 3 groepen een invulling van hun dagtrip. Een groep van 6 personen kwam uit Zeeland. Een andere groep van net boven Eindhoven. Met deze laatste groep hebben we gekeken naar de uitslag van Culturele Hoofdstad Europa 2018. Helaas, voor beiden, met een teleurstellende uitslag.

In ieder geval werken ons gebouw en onze activiteiten positief op de aantrekkingskracht van Kerkrade-Centrum.