Op 8 september komt Joes Brauers (o.a. Kruimeltje, Dik Trom, films, toneel en nog veel meer) op bezoek bij Kunstwarenhuis VenD Kerkrade. Zet het alvast in je agenda. 8 september tussen 13-16 uur. We gaan iets heel bijzonders doen. Joes is dan model in een kunstproject. Maria Stams en José Fijnaut gaan zijn hoofd boetseren. Hij wordt ook geïnterviewd. Voor de jeugdige kunstzinnige fans: je mag Joes dan zelf tekenen en/of schilderen. Joes bijt het spits af in een nieuwe reeks Koppig Limburg. Jonge bekende Limburgers worden op 2 momenten in hun groei geportretteerd. Zo krijgen we een mooi beeld van hun ontwikkeling.
Na dit kunstproject treedt met grote zekerheid Monsterbird op. Rond 16 uur.
 

We willen elke maand een apart thema meegeven. Deze maand staat in het teken van de 'mix van nieuw en ervaren'.

De afgelopen dagen is hard gewerkt aan de inrichting van de augustus exposities. In vergelijking met juli is vrijwel het hele aanbod vernieuwd of gewisseld. Op 1200 m2 vindt u werk van meer dan 30 kunstenaars. Hieronder een lijst van de nu al exposerende kunstenaars, met directe links naar hun eigen site/internetplek. De lijst zal regelmatig worden geactualiseerd en worden uitgebreid. Met een paar
kunstenaars zijn we nog in overleg. O.a. Larisa Katz.
 
Graag vestigen we extra aandacht op de exposities van de jongste deelnemers Lizzie Veldkamp en Tanja de Roo. We zijn blij met hun deelname. Vooral omdat het voor hen de eerste expositie is van deze omvang. Best een grote stap in het leven van een jonge kunstenaar.
 
Bekijk het werk van de deelnemende kunstenaars op donderdag tot en met zondag van 13-17 uur.
 
Shirley Hundscheid
Tanja de Roo
Lizzie Veldkamp
Kaza Poorter
Mia Glas
Kunstuitleen De Stijl
Ina Verdonk
CoLoBo
Ambro Dritty en Hallucinarium
Katinka  Ernes
Miriam Vleugels en Jacqueline van Putten
Diana Grivec
Sabine Op den  Kamp
Diverse  leden Werkplaats K
Marjo Boesten
Dyon Scheijen
Groep kunstacademie Maasmechelen

 

Afgelopen donderdag hebben Judith Lacroix en Kim Hoekstra hun gezamenlijke fotoexpositie ingericht op onze 1ste verdieping. Ze volgen allebei cursussen aan de Fotovakschool Venlo. Nog de hele maand augustus te zien op do-zo van 13-17 uur. Niersprinkstraat 11, Kerkrade. Ze exposeren trouwens samen met meer dan 30 andere kunstenaars in 1 gebouw. Veel te zien dus. Kijk ook op Programma? (in Menu).

 
De organisatie van de Eurode Kunstroute 2013 maakte deze diashow over de inrichting, de opening en de kunstwerken van de EURODE KUNSTROUTE 2013 in Kunstwarenhuis VenD in Kerkrade (18-28 juli). Foto's made by Ijona Schols, Seren Başoğul en Jos Reinders. — met Karin  Veldkamp, Nikki  Veldkamp en Lizzie Veldkamp bij Kunstwarenhuis  VenD.
 
Jeanne Landfers plaatste deze mooie video van de première van ABEAUTIFULINTRUDER/oneindiggastvrij en Longplayer in Kunstwarenhuis VenD Kerkrade op YouTube.

Zij schrijft daarbij:
"Primeur, op 7 juli 2013, in Kerkrade,
van een samenspel van het 1000-jarige Longplayer van Jem Finer met een 6 minuten durend Abeautifulintruder/Oneindiggastvrij.

LONGPLAYER is het langste muziekstuk ooit. Het is gecomponeerd voor Tibetaanse klankschalen, bespeeld zowel door computers als mensen. Het begon te spelen op 31 december 1999 om
24:00 en gaat door tot de laatste seconde van 2999, zonder in herhaling te vervallen.

ABI/OG is 'minimal music' van Hardy Mertens, gebaseerd op "Eternel Music" van Karien Wertz en artistieke suggesties van de filosoof Frans Geraedts, geschreven voor vrouwelijke dirigent (hier: Ingeborg Stijnen), vrouwenstem (hier: Corinne Romijn) en vrouwelijke althobo (hier: Karien Wertz). Zij worden begeleid door 4 vibrafonisten.
De zangeres roept 9 woorden in de 11 meestgesproken talen, dus uiteindelijk 99 woorden. Alle woorden hebben te maken met het leven en het doorgeven ervan. De woorden zijn: moeder, dochter, zoon, moederschoot, bloed, hart, leven, dood."