De foto hierboven hangt inmiddels mooi aan de muur. Fotograaf Jos Reinders kreeg gisteren een van de bewoners van deze inmiddels gesloopte woningen op bezoek in ons Kunstwarenhuis. Een bijzonder gesprek volgde op het zien van deze foto. Dit soort contacten en gesprekken vinden ook plaats bij ons. Dat hoort erbij en verbindt mensen.

Inmiddels biedt het Kunstwarenhuis onderdak aan 15 exposities en het aantal groeit nog. Er is een duidelijk verschil van sfeer tussen de begane grond en de eerste verdieping. Dat was in de tijd van V&D ook al. Boven intiem, onder groot en vooral hoog. We stoeien nog een beetje met de aankleding, om zo het verschil minder groot te laten zijn. In juli zal dat verschil al minder zijn.

Op de begane grond vindt u nu werk van Arlaque, Joep Deumes, Anita Hondong, Katja Kubben, Gerd Schiffler, project Uaithne en Werkplaats K. Dit alles in een mix met een expo van Continium en een aantal vogels van het Ludok project Bird Installation Day.

De eerste verdieping laat werk zien van Liesbeth Litsenburg, Jos Reinders, Jan Pillaerds, Jacco Simons, Jos Lempers en Ijlona Schols. De expo van Apart is in voorbereiding voor aankomend weekend.

Voor de maand juli hebben we al erg veel aanvragen. Daaruit hebben we een mooie mix gemaakt met het accent Kunstwarenhuissfeer. Iedereen die zich nog aan wil melden. Kijk op de knop deelnemers en plan dan bij voorkeur in augustus en september.
 
Op 9 juni openen we de 1ste  verdieping. Op 8 juni zie je nog inrichtingswerkzaamheden. Kom beide dagen lekker kijken van 14-18 uur. Op de 1ste nu o.a. werk van Jos Reinders, Troostkist van Litsenburg,  Ijona Schols, Jan Pillaerds, Jacco Simons, Jos Lempers en Apart. Beneden hangt nu werk van Joep Deumes, Anita Hondong, Ateliers
Werkplaats K, project Uaithne en sinds vandaag onze eerste Duitse gast; Gerd Schiffler. En Gadi Mirtenbaum tekent rustig verder en laat graag het kleurboek van de Tekenkingz zien. Mis het niet en combineer het met een bezoek aan de Kerkraadse Kermis.
 
De opening van ons Kunstwarenhuis VenD, op 2 juni, was een grandioos succes. Honderden bezoekers zijn al een kijkje komen nemen. Vanaf aankomend weekend zijn er nog meer exposities. Zondag openen we de eerste verdieping.

De première van Hardy Mertens Uaithne werd perfect uitgevoerd oor de Philharmonie Sittard, met gastmusici uit eigen regio. Vooraf waren er vraagtekens over de akoestiek, maar die bleek uiteindelijk perfect. Niet in het minst door de velen bezoekers en toeschouwers. Samen met het orkest waren er op de piek zeker 250 mensen tegelijk in het gebouw.

De muziekopvoering is velen zo goed bevallen, dat we meer muziekopvoeringen van deze omvang gaan plannen. En het mooiste, gezelschappen en musici beginnen zich spontaan aan te bieden. We zullen u snel verrassen.

Tot ziens in het gebouw elke donderdag tot en met zondag van 14.00 - 18.00 uur.