Hier vind je de flyer met daarin de opening en de eerste fotografie expo's in de maand juni. Deze eerste flyer wordt digitaal verspreid. Houd de site en facebook bij voor nieuwe programmaonderdelen in juni. Want in de loop van de weken voegen we expo's en activiteiten toe!
Voor de volgende maanden zullen we de flyer en posters ook in gedrukte vorm verspreiden.
Kom ons bezoeken en laat je inspireren.
Flyer downloaden: Klik hier.
Download de flyer HIER.
 
Op zondag 2 juni wordt als openingsact van het Kunstwarenhuis VenD, Uaithne, een compositie van Hardy
Mertens, uitgevoerd. Een bijzonder stuk en verhaal rond Uaithne, de toverharp van de Dagda, een van de leden van de Tuatha De Danann. Repetitie start 14.00, opvoering 15.00 uur. We plannen rond 15.00 uur ook de officiële opening. Daarover later meer. Uaithne was de toverharp van de Dagda, een van de leden van de Tuatha De Danann.
 
Het aantal sponsoren groeit. Daarover deze week meer bericht en aandacht. Van HEEMwonen ontvingen we gebruikt meubilair (deels in bruikleen). Hulp nog altijd welkom. Vooral een paar logistieke pakketten moeten nog worden opgelost (hulp in natura mogelijk).
 
Dit weekend, op 19 en 20 mei vindt in Sittard de "1e Euregionale Kunst- en Cultuurbeleving" plaats in Forum.

Een van de deelnemers is Ambro Dritty. Van de site van de organisatie: "Het centrale kunstwerk in de expositie zal voor velen het monumentale "Hallucinarium" van de schilder-kunstenaar Ambro Dritty zijn. Een gelaagd schilderwerk, een verhaal met veel symboliek, qua opzet te vergelijken met de Panorama Mesdag. Het werk wordt door Ambro beschouwd als een prototype (nu 24x2 meter) voor een nog groter te bouwen monumentaal werk in de openbare ruimte."

Info over tijden, andere deelnemers, locatie e.d. vind je hier: Info.

Wij overleggen nu met Ambro over de mogelijkheden om het Hallucinarium een plaats te geven in het Kunstwarenhuis VenD. Daarover later meer.

Wil je nu al meer lezen en zien, klik dan hier: Hallucinarium of ga deze dagen naar Sittard.
 
“Op  de koffie bij…”
Uitnodiging om koffie/thee te komen drinken met de organisatoren van Kunstwarenhuis VenD

Kunstwarenhuis VenD is een feit!
Van juni tot en met september krijgt het oude leegstaande V&D pand in Kerkrade centrum een nieuwe... spannende invulling. Kunstenaars, muzikanten, creatieve mensen iedereen is welkom! Er worden veel leuke activiteiten
georganiseerd en mooie exposities opgezet.

We kunnen dit niet alleen en  daarom zoeken we jou!

We zoeken:

* vrijwilligers die willen helpen bij alle voorkomende werkzaamheden zoals; aanwezigheid tijdens openingstijden, helpen op en om bouwen van exposities/workshops/activiteiten.

* fotografen die tijdens de openingstijden kunnen fotograferen om alle interessante gebeurtenissen vast te leggen.

Ben jij de persoon die we zoeken? Heb jij interesse om ons te helpen?
Donderdag 23 mei organiseren we daarom een ontmoeting in POST-.

 
Wie kan en wil ons (gebruikte) stoelen en tafels ter beschikking stellen. Onze grootste wens: een aantal winkelstellingen, winkelinventaris.
Hiermee gaan we het Kunstwarenhuis inrichten.
Deze oproep is ook interessant voor particulieren, inwoners van de regio. Heeft u nog ergens een paar niet gebruikte stoelen of een tafel staan, wij zijn er blij mee. We zien u dan als sponsor en zullen uw naam vermelden. Desgewenst pimpen wij deze stukken voor u op.
Hierover maken we afspraken bij inlevering.
Vanaf nu kunt u via mail aangeven wat u ter beschikking kunt stellen. Binnenkort organiseren we een inleverdatum.
Reacties naar Kunstwarenhuis VenD.
 
Vanmiddag programmabespreking gehad. De aanmeldingen voor expo, muziek en/of workshop komen nog altijd binnen. Blijf jullie aanmelden. Kijk daarvoor op Aanmelden.
We kunnen al wel melden dat de maand juli erg in trek is. Hierover gaan we praten met de aanmelders. Doel: een zo slim mogelijke spreiding over alle maanden. Dit is ook de reden dat we met de publicatie van het programma even wachten tot 23 mei.
 
Deze stoel kunt u over een paar weken ook zien in het Kunstwarenhuis VenD. Een kunstwerk van Tanja de Roo, een van de cursisten die bij VAZOM de voorbereidende cursus ABK met succes heeft afgesloten.
Vandaag zijn Kim Meijer en Mark Renne druk bezig geweest met de echte planning van exposities, workshops, muziek en activiteiten. De aanvragen stromen nog altijd binnen. Je kunt je nog aanmelden. Kijk op het tabblad Aanmelden en contact.
Rond 15 mei publiceren we de eerste programmering.
Opening: tijdens het 3D tekenfestival (organisatie Continium) duurzaamheidsdag en de kunstmarkt Montmartre, 1en 2 juni. De eerste weken zullen diverse fotografen centraal staan.
Volg ons en bezoek het Kunstwarenhuis VenD, juni t/m september in oude V&D Kerkrade.
 
Vanaf 5 mei gebruiken we een ander aanmeldingsformulier voor kunstenaars, muzikanten en organisatoren van activiteiten. Lees daarover meer op Aanmelden en contact. Mensen die zich voor 5 mei hebben aangemeld krijgen het formulier in hun mailbox (in de loop van 5 mei).