Vandaag heeft Kunstwarenhuis VenD ook een stem uitgebracht op Maastricht&Euregio Culturele Hoofdstad 2018. Wij hopen, vooral tijdens de WMC maand, ook ruimte te kunnen bieden aan presentatie VIA2018 en de daaraan verbonden projecten. Daarover later meer.
 
Een van onze volgers tipte ons dat er nog een Apenorkest, Bimbo Box staat in V&D Nijmegen. Te zien op YouTube. Bekijk of plak deze link in je browser: http://youtu.be/ZPP3lQ9wNlQ
Wij gaan zoeken naar een box die we voor 4 maanden mogen "lenen". Tips/aanbod? Reageer via Contact.
 
Op 21 maart 2013 beschreef Kim Noach de stand van zaken rond het Kunstwarenhuis VenD in het Limburgs Dagblad. Lees het artikel hier terug.
 
Op 21 maart 2013 vergaderde het WMC over het zogenaamde scholenproject. In het kort: scholen adopteren een band (later meer info via WMC) en de kinderen gaan in de schooltijd op zoek naar informatie over herkomst en achtergrond van de band. Dit wordt o.a. verwerkt in kunst- en knutselwerkjes. En die komen samen in een mooie expositie. Plaats van expositie: liefst in ons Kunstwarenhuis VenD. Mooie samenwerking.
 
Op 20 maart presenteerden leerlingen groepen 7 en 8 van basisschool Diabolo Kerkrade hun kunstproject. Met als resultaat een echte route en zelfs memoryspellen. Petje af voor dit project. We zouden het graag ook presenteren in het Kunstwarenhuis VenD. Meer zien: http://www.onzecultuurroute.nl/diabolo-groep-8-onze-beeldenroute.html
 
Bij de Grote Verandering in het Bonnefanten Maastricht staat deze Datsja. Wat zou zoiets mooi passen in ons Kunstwarenhuis. Wie kan daaraan meebouwen? Kan het Beroepscollege van SVOPL dit bouwen? Reageer via tabblad Contact.
 
Afgelopen zaterdag kregen we van het Continium het aanbod om gedurende de hele openstelling een expositie over duurzaamheid te plaatsen. Eerder gemaakt in het kader van Interreg. De expositie laat 22 duurzaamheidsprojecten uit de regio zien.
 
Alhoewel we nog niet weten of het Kunstwarenhuis V en D echt door kan gaan, publiceren we nu ook via een website. Het licht staat immers op lichtgroen. Nog even. Deze site, stelt ons in combi met facebook en twitter in staat om nog effectiever te communiceren. Lees ook even de uitleg op Home en kijk of je mee wilt doen.